Най-грубата грешка, която всички допускаме при прането

Скорпионка

Главен Модератор
Екип
Редактор
Активност

258%

Капацитет

98%

Присъединил/а се на
13 Sep 2021
Отговори
319
Reaction score
3
Points
18
Бронзови Монети
100,011,240. BRO
nai-grubata-greshka-koato-vsichki-dopuskame-pri-praneto-1.jpg

Използването на пералнята е нещо напълно нормално в наши дни и някои от нас го правят дори всеки ден, особено ако имат голямо семейство и малки деца. Но знам ли как правилно да използваме пералнята без да ѝ вредим, и без да вредим на дрехите, които перем в нея?

Оказва се, че и най-отличните домакини допускат една огромна грешка при прането с този уред. Много хора не знаят, но има едно много важно правило, което трябва да се спазва при пране, пише jenata.blitz.bg. Вие правите ли тази грешка?

Много хора смятат, че когато избират програма, трябва да е такава с висока температура, защото уж колкото по-висока е температурата на водата, толкова по-лесно се перат петната, а всички микроби просто умират.

Уви, това не е така. Ако имате добра пералня и правилно подбран прах за пране, то мръсотията ще си отиде и при доста по-ниски температури.

Важно е да знаете, че дрехите запазват по-добре формата си в студена вода, а тъканите се износват много по-малко. Същото може да се каже и за пералнята. Тя ще работи много по-дълго и по-добре, ако перете главно с ниски температури.

Сигурно много от вас ще запитат защо тогава въобще съществува температура от 60 градуса например. С нея трябва да се перат само вещи, които трябва да бъдат дезинфекцирани – спално бельо, кърпи. 90 градуса е за пране и дезинфекция на силно замърсено бельо и памучни дрехи.

При всички останали платове и случаи максималната температура трябва да е 30-40 градуса.

Източник: Fakti.bg
 

Top Отдолу