Лесен начин да изпъдите паяците от вкъщи с... кестени

Скорпионка

Главен Модератор
Екип
Редактор
Активност

258%

Капацитет

98%

Присъединил/а се на
13 Sep 2021
Отговори
319
Reaction score
3
Points
18
Бронзови Монети
100,011,500. BRO
lesen-nachin-da-izpadite-paacite-ot-vkashti-s-kesteni-1.jpg

Съществува суеверие, което гласи, че паяците са онези насекоми, които не бива да убиваме, ако не искаме да си навлечем нещастие. Дали е вярно или не, няма как да сме сигурни. Съществуват безброй суеверия, немалко от които си противоречат жестоко. Има обаче хора, които истински се страхуват от паяци. Присъствието на многокраките насекоми може да ги побърка и да ги накара да изпаднат в паника. Не е задължително да убивате паяците, ако се страхувате от тях. Можете единствено да ги прогоните от дома си с няколко лесни трика, пише actualno.com.

Днес ще ви споделим за един такъв, който е изпълним с помощта на няколко кестена. Разходете се из парка, докато времето все още позволява, и съберете няколко шепи с кестени. С тях можете дори да декорирате дома си.

Помнете, че паяците се превръщат в неканени гости, когато времето навън започне да хладнее. Те търсят топлина и това е причината да ги виждате по ъгли, первази, на входа на вратата. За да не се налага да ги убивате, разпръснете по няколко кестена на тези ключови места и ще видите как насекомите съвсем скоро ще изчезнат.

Как кестените гонят паяците

Кестените действат отблъскващо на паяците със своя аромат. Ако искате да подсилите аромата, пробийте няколко малки дупки в самия кестен. Направете го с игла или друг остър предмет, като внимавате да не се нараните. Ако не успявате да откриете кестени и да се възползвате от това тяхно качество, заменете ги с жълъди. Техният аромат също толкова добре ще се справи с прогонването на паяците от дома.

Източник: Fakti.bg
 

Top Отдолу