За кого е направена луксозната тайна стая на ЖП гарата в Стокхолм?

Скорпионка

Главен Модератор
Екип
Редактор
Активност

258%

Капацитет

98%

Присъединил/а се на
13 Sep 2021
Отговори
319
Reaction score
3
Points
18
Бронзови Монети
100,011,210. BRO
za-kogo-e-napravena-luksoznata-taina-staa-na-jp-garata-v-stokholm-1.jpg

На шведското кралско семейство никога не му се налага да минава през тълпите от хора, чакащи на централната ж.п. гара в Стокхолм. За тази цел за фамилията е създаден специален частен вход и кралска чакалня с изход директно на перон 10.

Въпреки че в наши дни рядко се използва, скритата кралска чакалня все още си е там, запазена само за използване от кралски особи. Тя е преместена на сегашното си място в южния край на главната зала около началото на 20-и век, пише pochivka.blitz.bg, позовавайки се на Atlas Obscura.

Стаята е украсена така, както подобава на истински кралски особи. Мебели, покрити с коприна, полилеи и фини орнаменти от синьо и злато я превръщат в едно забележително помещение.


Казват, че часовникът с махало на стената често показва неточно време, затова има специален служител, който да го оправя преди пристигането на кралското семейство.


Кралската чакалня се отваря за посещение при различни поводи, но извън тях е запазена за височайшето семейство, независимо колко рядко се ползва. Само времето ще покаже дали това ще си остане така или тя ще бъде превърната в съвременно кафене, както много други кралски чакални в Швеция.

Източник: Fakti.bg
 

Top Отдолу